Amit az elektromos autó töltőkről mindenkinek tudnia érdemes
2019. október 15. írta: Wagner Solar

Amit az elektromos autó töltőkről mindenkinek tudnia érdemes

solaredge_autotoltos_inverter2.jpg

Az elektromos autók akkumulátorát tölthetjük a már egyre több helyen elérhető utcai töltőállomásokról, de egy egyszerű konnektorról is a jármű gyári töltőjével.

Az úgynevezett villámtöltők gyakori használata azonban nem ajánlott, mivel többnyire ezek csökkentik legjobban az akkumulátorok élettartamát.

A szakszerű és biztonságos töltés érdekében nem szükséges minden alkalommal egy töltőoszlophoz csatlakoztatni e-autónkat, hiszen a „tankolás” már otthon is egyszerűen megoldható egy olyan töltőegységről, amely bel-, vagy kültéri környezetben egyaránt alkalmazható.

ajanlatkeres.png

 

 

 

Gazdaságosabb és gyorsabb is lehet az elektromos autó otthoni töltése

Az e-autók akkumulátorai 16 Amperrel, vagy akár 40 Amperrel is tölthetők, az akku méretétől és a beépített inverter teljesítményétől függően körülbelül 8-12 óra alatt nulláról 100%-ra.

A SolarEdge elektromos jármű töltő egyfázisú invertere (egy normál EV töltőhöz képest) 2,5-szer gyorsabban töltést tehet lehetővé.

ev_tolto_hu.jpg

A töltés folyamata egyes rendszereknél már okostelefonról, vagy táblagépről is nyomon követhető, igény szerint szabályozható. A SolarEdge beépített modulszintű felügyeleti rendszerrel a gépjármű töltését, annak be- és kikapcsolását is ütemezni, vezérelni lehet mobilalkalmazáson keresztül. 

hd_waveevmobileapplication.jpg

Környezetbarát napelemes rendszerekhez csatlakoztatva pénzt (energiát) takaríthat meg, és e-járműve töltési sebességét is megnövelhetik, ugyanis a napelemes rendszerhez tartozó inverter, autótöltő is egyben.

hdwav_evboostmodepicture_hu.jpg

Költséghatékony megoldás, mivel optimalizálja a napelemek kapacitását, így nincs szükség az áramszolgáltatótól további amperek vásárlására az elektromos autónk töltéséhez.

Telepítése könnyű és egyszerű, ezért érdemes ezt a megoldást választani még akkor is, ha a közeljövőben még nem tervezünk beruházni elektromos autóba.

Teljes cikkünkből bővebb információkat kaphat és további előnyökről olvashat.

ELOLVASOM

Kérje díjmentes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9515223900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása