Nagy lépéseket tett a SolarEdge a fenntartható fejlődés irányába
2019. július 11. írta: Wagner Solar

Nagy lépéseket tett a SolarEdge a fenntartható fejlődés irányába

A SolarEdge felvásárolja a Kokam akkumulátor és energiatároló gyárat és az olasz S.M.R.E. Spa céget, amellyel belép az e-mobilitás piacára

A SolarEdge, az intelligens energia-technológia globális vezetője 2018 őszén bejelentette, hogy végleges megállapodásokat kötött, és ezzel jelentős részesedést szerzett a dél-kóreai Kokam lítium-ion cellákat gyártó cégben, valamint ez év januárjában megvásárolta az olasz S.M.R.E. Spa vállalat részvényeinek 51%-át.

A Kokam megbízható, biztonságos és nagy teljesítményű akkumulátor és energiatároló megoldásokat kínál már 30 éve. A világszerte elismert és szabadalmaztatott gyártási technológiával a Kokam Co., Ltd. a lítium-ion akkumulátorok széles választékával van jelen több mint 50 országban és számos iparágban, beleértve az elektromos járműveket (EV) is.

„Ez a megállapodás lehetővé teszi számunkra, hogy bővítsük kínálatunkat egy már igazoltan minőségi akkumulátor-tárolót adva termékportfoliónkhoz,” mondta Guy Sella, a SolarEdge vezérigazgatója. „Örülünk, hogy a Kokam csatlakozik a csapatunkhoz. Nagy várakozással tekintünk a közös értékeink összevonására, hogy ez által még átfogóbb intelligens energiarendszereket tervezhessünk.” „Technológiai innovációnkat a Kokam világszínvonalú csapatával és a híres akkumulátor-tárolási megoldásával kombinálva zökkenőmentes integrációt tesz lehetővé a jelenlegi megoldásainkkal, ezzel további lépést téve a napenergia-berendezések intelligensebbé és költséghatékonyabbá tételéhez.”

A Kokam kiemelkedő részvényeinek mintegy 75% -ának megszerzése csaknem 88 millió dolláros összesített beruházást jelent, beleértve a kapcsolódó tranzakciós költségeket is. Idővel a SolarEdge fel kívánja vásárolni a fennmaradó, jelenleg a koreai tőzsdén jegyzett részvényeket is, amely végül azt eredményezi, hogy Kokam a SolarEdge teljes tulajdonú leányvállalatává válik.

 

Az olaszországi székhellyel rendelkező S.M.R.E. innovatív, integrált energiaátviteli technológiát és elektronikát gyárt elektromos járművekhez. A 20 éve alapított S.M.R.E. három üzleti egységgel rendelkezik: e-mobilitás, automatizált gyártóberendezések és telematikai szoftverek. A vállalat több mint tizenöt éves tapasztalatot tud felmutatni a motorkerékpárok, haszongépjárművek és tehergépkocsik, elektromos és hibrid járművek végfelhasználói megoldások fejlesztésében. Ezek újszerű, nagy teljesítményű és energiaátvitelű hajtóműveket, e-motorokat, motorhajtásokat, sebességváltókat, akkumulátorokat, BMS, töltőket, valamint járművezérlő egységekhez és elektromos járművekhez szükséges szoftveres megoldásokat tartalmaznak.

A kormányok és a gépjárműgyártók elkötelezettek a közlekedés elektromosra váltásában, így az elektromos járművek globális piaca az iparági szakértők szerint várhatóan rohamosan növekedni fog.

„Az S.M.R.E.felvásárlása egy újabb lépés a fenntartható növekedési stratégiánkban, egy másik gyorsan fejlődő és technológiailag szinergikus piac kezelésével, amivel a napelemes piacon kívüli új területre lépünk.” - nyilatkozta Guy Sella, a SolarEdge vezérigazgatója.

„Az S.M.R.E. forradalmasító technológiája és a tapasztalt, sikeres csapata biztosítja a SolarEdge számára az e-mobilitási piac gyors elérését. Hisszük, hogy az S.M.R.E.hatalmas tapasztalatát és teljes erőátviteli technológiáját ötvözve a SolarEdge innovatív energia- és akkumulátor-technológiájával piacvezetővé válik ebben a fontos szegmensben is.”

„Az S.M.R.E.egy erős csapatot épített, amely olyan termékeket fejlesztett, amik megfelelnek az e-mobilitási piac jelenlegi és jövőbeli igényeinek” - nyilatkozta Samuele Mazzini, az S.M.R.E. vezérigazgatója. „Az S.M.R.E. szakértelme a SolarEdge sikeres üzleti eredményeivel, és kutatás-fejlesztés képességeivel és az innovatív szakértelmével kedvezően pozícionál minket az e-mobilitáshoz vezető globális átmenetben.”

A kezdeti felvásárlás az alapítótól és további két részvénytulajdonostól, az S.M.R.E. részvényeinek többségi 51%-ának megvásárlása a szokásos részvényvásárlási megállapodás alapján, mintegy 77 millió dolláros befektetésnek számít. Ennek 50%-át készpénzzel, 50%-át pedig a SolarEdge részvényeiből kell fizetni. A tranzakció lezárását egy ajánlat fogja követni, melyben a SolarEdge kifejezi, hogy szándékában áll a jelenleg az olasz tőzsdén vezetett maradék részvényeket is felvásárolni, amivel az S.M.R.E. a SolarEdge teljes tulajdonú leányvállalatává válna. Ez a felvásárlás várhatóan mintegy 39 millió dollárral csökken a SolarEdge készpénzegyenlege, amely az első negyedéves cash flow-ban fog tükröződni, és mintegy 1,1 millió SolarEdge részvény kibocsátással jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr8614936302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása