A Google alkalamzása segít az áramszámla csökkentésében!
2016. november 28. írta: Wagner Solar

A Google alkalamzása segít az áramszámla csökkentésében!

A Google-tól már megszoktuk, hogy időről időre meghökkentő alkalmazásokat bocsát ingyenesen bárki számára elérhetővé, hogy megkönnyítse a mindennapi életet. A Google napenergia számláló (Project Sunroof) a napelemmel rendelkező és bővíteni vágyó, vagy napelem telepítését még csak tervező embereknek nyújt segítséget.

A „Háztető Projekt” honlapján (https://www.google.com/get/sunroof#p=0) kipróbálhatjuk a demót és ha elnyerte tetszésünket, feliratkozhatunk a hírlevélre is, hogy mindig értesüljünk a frissítésekről.

napelem_hazteton.jpg

A tervezés négy lépésből áll:

 

  1. Keress rá az otthonodra

Ekkor a Google Earth segítségével kiválaszthatjuk azt az épületet, amelynek meg akarjuk vizsgálni a napelemes lehetőségeit. A Google korábbi fejlesztése révén viszonylag pontos adatokkal rendelkezik a háztetők beesési szögéről, felismeri a formájukat és az időjárási adatok alapján tudják is, átlagosan mennyi napsütésre lehet számítani.

 

  1. Szabd személyre az elemzést

Ha megadod az elektromos számlák összegét, akkor az alkalmazás képes lesz megadni a hozzávetőleges megtakarítás mértékét és azt, hogy hány napelem táblát lenne érdemes telepíteni.

 

  1. Hasonlítsd össze a finanszírozási lehetőségeket

A Google ezután a fenti számítások szerinti legkedvezőbb árat biztosító cégek kínálta lehetőségeket mutatja meg, akár vásárlási opcióval egyetemben, a saját adatbázisa alapján.

 

  1. Vedd fel a kapcsolatot a kivitelezőkkel

Ha mindezzel végeztünk, a telepítést és szerelést végző cégek listáját kínálja fel a Project Sunroof, hogy a lehető leggyorsabban tudd felvenni a kapcsolatot a neked megfelelő szakemberekkel.

google.png

Ezen a linken egy példán szemlélteti a Google, hogy miként is néz ki egy komplex számítás: a színházépület tetején sárga színnel jelölik, hogy hova lehetne napelemtáblát telepíteni. Leírja, hány ezer napsütéses órát becsül (1892), mekkora a lefedhető terület (5686 m2)és ezzel összességében mekkora megtakarítást realizálhatna az épülettulajdonos (lízingeléssel 14 000 dollárt húsz év alatt, hitelből felépítve kb. 15 000 dollárt, míg saját napelemes rendszer kiépítésével 24 000 dollár nettó nyeresége volna).

Ha végleges árajánlathoz nem is pontos eléggé a Project Sunroof, ahhoz mindenképpen nagy segítség, hogy az ember egy becsült értéket kapjon és könnyebben tudjon tervezni.

A rendszer jelenleg még csak Amerikában működik, de bízunk benne, hogy hamarosan tovább fejlesztik és mi is használhatjuk majd. 

Addig is itt egy napelem kalkulátor, amely segít kiszámolni, hogy hány napelemre lenne szükség a villanyszámla kiváltásához!

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2912005586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása