A SolarEdge bemutatta új, kétirányú DC-kapcsolt elektromos autótöltőjét
2024. március 20. írta: Wagner Solar

A SolarEdge bemutatta új, kétirányú DC-kapcsolt elektromos autótöltőjét

A SolarEdge az Intersolar Europe nagyszabású kiállításon bemutatta új, kétirányú DC EV töltőjét. Ez az innovatív termék lehetővé teszi a napenergiával működő Vehicle-to-Home (V2H) és Vehicle-to-Grid (V2G) funkciókat. A termék jelenleg fejlesztés alatt áll, várhatóan a következő években kerül kereskedelmi forgalomba.

inteintersolar-eu-munich-2022_booth_day-2-82-1000px.jpg

A SolarEdge innovatív DC-kapcsolt architektúráján alapuló töltő várhatóan számos előnyt kínál felhasználóinak;

  • Az EV töltése közvetlenül napelemről, AC-DC áramátalakítás nélkül
  • Gyors, akár 24 kW-os töltés a PV-tömb az otthoni akkumulátor és a hálózat egyidejű áramfelvételével, megkímélve az otthoni AC-infrastruktúrát és az autó fedélzeti EV-töltőjének korlátait
  • Kihasználja a SolarEdge inverterek DC-AC túlméretezését, akár 200% is elérhető

 

se.png

Mindezeken túl a SolarEdge ONE energiaoptimalizáló rendszere fokozott megtakarítást kínál azáltal, hogy intelligens algoritmusokat alkalmaz a dinamikus közüzemi árak kiszámításához és az EV akkumulátorának autonóm töltéséhez és kisütéséhez. Ez lehetővé teszi a háztulajdonosok számára, hogy a keresletre reagáló események során a tárolt EV akkumulátor energiájának a hálózatba történő visszatöltésével (V2G) kifizetéseket kapjanak az áramszolgáltatótól.

Végezetül pedig az EV akkumulátor akár 50 kWh kapacitású, nagyméretű otthoni akkumulátortároló megoldásként is működhet, mind a hálózaton, mind a hálózaton kívül lehetővé téve a ingatlan tulajdonosainak számára, hogy az töltőt* hosszabb ideig használják otthonuk tartalékolásához áramszünet idején (V2H).

*A töltő a szabványos CSS-csatlakozón keresztül mind a 400 V-os, mind a 800 V-os EV hajtásláncokkal kompatibilis lesz.

intersolar-eu--munich--germany_2022_booth-design-1024x768.jpg

A SolarEdge-ről

A SolarEdge az intelligens energiatechnológia globális vezetője. A világszínvonalú mérnöki képességek kihasználásával és az innovációra való fáradhatatlan összpontosítással a SolarEdge olyan okos energiamegoldásokat hoz létre, amelyek jövő fejlődését eredményezik.
A SolarEdge olyan egyedülálló inverteres megoldást fejlesztett ki, amely megváltoztatta a fotovoltaikus (PV) rendszerekben az energia kinyerésének és kezelésének módját.

A SolarEdge DC optimalizált invertere arra törekszik, hogy maximalizálja az energiatermelést, miközben csökkenti a PV-rendszer által termelt energia költségét. A SolarEdge továbbra is az intelligens energiafejlesztés irányába haladva az energiapiaci szegmensek széles skáláját célozza meg a PV, a tárolás, az EV töltés, az akkumulátorok, az elektromos járművek hajtásláncai és a hálózati szolgáltatások megoldásai révén*.

*A teljes töltési teljesítmény elegendő áramforrástól függ (PV-inverter, közvetlen PV, akkumulátor).

Jelenleg is elérhető elektromosautó töltőkért kattintson ide. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4318119888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása