Fűtés napelemmel
2016. augusztus 11. írta: Wagner Solar

Fűtés napelemmel

A napelemes rendszerek hazánkban is egyre nagyobb teret nyernek. Tapasztalatunk szerint, sok háztartásban, már nem csak azt a célt tűzi ki maga elé a család, hogy 0 Ft-ra csökkentse villanyszámláját, hanem tovább lépnek a megtakarításban: „Legyen a villany - és a fűtés számla is 0 Ft ! „

 

Rezsi nélküli élet

 

Új célokat tűzhetnek ki maguk elé, akik éppen építkeznek vagy felújítanak. Manapság már könnyedén elérhetjük, hogy a villany és a fűtésszámlánkat is lenullázzuk. Bár kezdetben egy nagyobb beruházásról van szó, hosszú távon garantáltan megtérül a befektetett összeg.

 

Napelem elektromos fűtéssel kombinálva

 

Jól szigetelt, 100 négyzetméter körüli épületnél kiváló fűtési megoldás az elektromos fűtés, melynek szerelése igen egyszerű. Az alacsony energiafelhasználás annak köszönhető, hogy szobánként tudjuk vezérelni a hőmérsékletet. Sőt akár okos telefonnal is összeköthető a termosztát, így még kényelmesebbé válik a fűtés vezérlése. Egy külföldi síelésről hazatérve nem kell órákat várni, míg az épület felmelegszik, a szomszédot se kell megkérnünk, hogy menjen át bekapcsolni a fűtést. Egy gombnyomással elindíthatjuk a fűtőpaneleket a mobiltelefonról és már élvezhetjük is otthonunk melegét, amint hazaérünk.

Maga az elektromos fűtés kiépítése a legköltséghatékonyabb megoldás, hiszen nem kell gáztervet készíteni, kéményt építeni és fűtési csöveket elvezetni a falban. Karbantartást nem igényel, a meghibásodás esélye igen csekély.

Ha mindez nem lenne még elég, összegyűjtöttünk néhány tudnivalót az elektromos fűtésről.

Érvek az elektromos fűtés mellett

  • nem igényel tüzelőanyagot se kéményt
  • nincs füst, salak vagy más égéstermék, nincs szénmonoxid veszély
  • a beüzemelés gyorsan, szinte költségek nélkül történik
  • gyors és egyszerű telepítés, nem igényel szakképzettséget
  • kényelmes és egyszerű, helységenkénti hőmérséklet szabályozás
  • zajmentes a működése
  • beüzemelést követően nem igényel karbantartást
  • nincs légszennyezés
  • hosszú garanciális időszak
  • napelemekkel kombinálva ingyenes fűtés

elektromos_futes.jpg

Miért a NOBO termékei?

  • hosszú élettartamú, magas hatásfokú kerámia fűtőbetét
  • kompakt méret és szemrevaló külső
  • pillanatok alatt felszerelhető
  • 0,5W készenléti fogyasztás
  • 0,5⁰C hőmérsékletkülönbséget érzékelő termosztát
  • a termosztát nincs integrálva, később könnyen bővíthető digitális vagy „okostermosztátra”
  • heti bontásban minden nap külön programozható a digitális termosztáttal
  • okostelefonról könnyen vezérelhető okostermosztát
  • 5 év teljes körű garancia és 10 év a fűtőbetét garancia

Napelemmel kombinálva

A napelemmel nyáron megtermelt energiát télen felhasználhatjuk a fűtési szezonban, így egy jól méretezett napelemes rendszerrel máris kiváltottuk a villany és gázszámlát. A jó hír, hogy a napelemes rendszernek sincs karbantartási igénye, sőt élettartama 30-40 év. Ez a kombináció egy garantáltan biztonságos és kényelmes megoldás.

Kérje elektromos fűtési ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

 

Napelem hőszivattyús rendszerrel kombinálva

 

Azoknak, akik nagyobb épület fűtését szeretnék megoldani, vagy nem csak fűteni, de hűteni és használati melegvizet is egy készülékkel szeretnék költségtakarékosan megoldani ( akár 0 Ft-os villanyszámlával), annak a levegős hőszivattyúkat ajánljuk. Bár a kezdeni beruházási költség magasabb, mint az elektromos fűtésé, de hosszú távon olcsóbb üzemeltetést és komplexebb megoldást nyújt.

Ebben az esetben is fontos az épület jó szigeteltsége. Hőleadó felületként a fal-mennyezet vagy padlófűtést ajánljuk vagy a fan-coilokat, melyek első ránézésre a radiátorra hasonlítanak, de különlegességük, hogy hűtő-fűtő felületként is üzemelni tudnak. 

Hőszivattyú üzemeltetése

A levegős hőszivattyú a környezet levegőjéből nyeri ki az energiát. Üzemeltetéséhez áramra van szükség.

Két lehetőség közül választhatunk.

  1. GEO vagy H-tarifával kedvezményes áron üzemeltethetjük a hőszivattyút

vagy

  1. Annyi napelemet telepítünk, amennyi fedezni tudja a villanyszámlánkat és a hőszivattyú üzemeltetését is, így0 Ft-ra csökkentjük költségeinket.

olimpia_hoszivattyu.jpg

Napelemes rendszernél előnyös, ha a ház megfelelő tájolással, dőlésszöggel és méretekkel bír, hiszen így a maximumot tudjuk kihozni a napelemekből, de az se keseregjen, akinek a háza nem rendelkezik a tökéletes paraméterekkel, hiszen a SolarEdge technológiának köszönhetően kiváló eredményeket lehet elérni a termelésben.

Kérje hőszivattyús ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

 

További előnye a SolarEdge rendszernek, hogy a kiépített rendszer a későbbiekben tovább bővíthető, a napelem típusától, méretétől függetlenül. Bővítési szándékát jelezze már a legelején a szakembereknek!

Bízunk benne, hogy sikerült egy átfogó képet adnunk, és mostantól Ön is a rezsimentes háztartásra törekszik. Ha kérdés merülne fel, írjon nekünk bizalommal az info@wagnersolar.hu e-mail címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6010261192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucakovacs 2019.05.17. 13:23:46

Nálunk már elektromos fűtés van és éppen most tervezzük a napelem kiépítését is. Nagyon hasznos volt a cikk, köszönet az írójának! :)

Egyébként azoknak, akik még csak most vennének elektromos fűtőtesteket ajánlanám azt a céget, akiktől mi vásároltunk: eurovill profi a nevük.

Bálint_H 2019.11.25. 14:59:40

@lucakovacs: már más oldalon is láttam, hogy ajánlották ezt a céget csak ott az elektromosfutotestek.hu oldalt javasolták. Ahogyan ott is kérdeztem kíváncsi lennék, hogy Te miért ajánlod? Előre is köszönöm a válaszod! :)
süti beállítások módosítása