SolarEdge inverter
2016. január 26. írta: WSH

SolarEdge inverter

Kitüntetett figyelem költséghatékonyan

A napelemes rendszerek bekerülési költsége magas. Természetesen lehet cél, hogy ez az összeg minél alacsonyabb legyen, de az olcsó napelemek kevésbé megbízhatóak és a termelésük is hagy némi kívánnivalót maga után. De a szakemberek innovatív fejlesztésének köszönhetően ma már létezik olyan lehetőség, amivel a költségek a minőség romlása nélkül csökkenthetőek.

46087066_m.jpg

A SolarEdge inverter a napelemes rendszerek korszerű kiegészítője. Ez az áramtermelést egy kétlépcsős számítástechnikai vezérléssel optimalizálja. Egyrészt minden egyes panel energiatermelése külön-külön egy mikroprocesszor irányítása alatt áll, a beszerelt optimalizáló külön-külön ellenőrzi ezek teljesítményét. Az ebből érkező információkat pedig egy számítógépes rendszer felügyeli, ami lényegében bármilyen eszközről (tablet, telefon, számítógép) elérhető. De mitől lesz ez jó? Miképp csökkentheti ez az innovatív fejlesztés a költségeket?

Modul szintű szabályozás

Ha több, azonos típusú és teljesítményű panel soros összekapcsolásban áll, akkor ezek együtt egy stringet alkotnak. Erre jellemző, hogy ha bármelyik panelnek valami miatt (pl. árnyékolás, szennyeződés) romlik a teljesítménye, akkor az összes többinek is vele együtt alacsonyabb lesz a termelése. A SolarEdge inverter azonban lehetővé teszi, hogy a modulok egymástól függetlenül működjenek. Így nem befolyásolják egymás működését, tehát sokkal hatékonyabb termelés válik lehetővé. Ez pedig egyértelműen csökkenti a megtérülés időtartalmát.

Rendszerelemek költségének csökkenése

Az inverternek és az optimalizáló eszközöknek köszönhetően kevesebb kábelre, biztosítékra és csatlakozódobozra lesz szükség. És ez nem egy-két eszközzel jelent kevesebbet, hiszen kb. fele annyi rendszerelem beszerelésére kerül sor. Ez természetesen nagy mértékben csökkenti a kezdeti költségeket.

Fokozódó termelés

Az innovatív inverterből és az optimalizálókból álló rendszer lehetővé teszi a termelés fokozását – lényegében akár 35%-kal több energia hasznosulhat. Ha több áram termelődik, akkor többet tud a felhasználó elraktározni és visszatáplálni. Ez pedig egyet jelent a megtérüléshez szükséges idő csökkenésével.  

A SolarEdge inverter minden napelem hatékony része. Lehetővé teszi a modulszintű ellenőrzést, hatékony a termelés szempontjából, és mindezeknek köszönhetően csökkenti a megtérülés idejét. 

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr768317792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása