Milyen szempontok alapján válasszunk kivitelező céget?
2019. július 11. írta: Wagner Solar

Milyen szempontok alapján válasszunk kivitelező céget?

napelem_szereles.jpg

Milyen szempontok alapján válasszunk kivitelező céget?

A napelemes rendszerek telepítése egy komoly befektetés, döntésünket nem szabad, hogy adott esetben csak az ár befolyásolja. Éppen ezért összegyűjtöttük, hogy melyek azok a kérdések, amelyeket mindenképpen javasolt feltenni a kivitelező cégnek.

1. A kiválasztott cég vállalja-e az engedélyeztetést?

A hálózatra visszatápláló napelemek esetében szükséges bejelenteni a területileg illetékes áramszolgáltatóhoz a rendszert.A leadandó papírok hazai szolgáltatónkként eltérőek, de az engedélyeztetés menete majdnem hogy azonos. Az engedélyeztetést a legtöbb esetben elvégzi a kivitelező cég, amely nagyban megkönnyíti a teljes ügyintézés folyamatát, hiszen rengeteg papírmunkától mentesülhetünk ezáltal.

Amennyiben a kivitelező cég vállalja az engedélyeztetést, akkor az alábbi feladatokban lehet a segítségünkre: összegyűjt minden szükséges beadandó dokumentumot, amelyet az áramszolgáltatónál le kell adni, ellenőrzi azok helyességét, folyamatos kapcsolatban van az áramszolgáltatóval és kezeli az esetleges hiánypótlásokat.

2. Rendelkezik a kivitelező cég megfelelő tapasztalattal és referenciákkal?

A napelemes rendszer telepítése egy külön szakma, ami hozzáértést és tapasztalatot igényel. Senki sem vágyik arra, hogy rögzítési hibákkal, árnyékolási problémákkal, szintezési gondokkal, vagy a legrosszabb esetben életveszélyes megoldásokkal találkozzon. A napelemes rendszer - ahogy korábban is írtuk - egy komoly, hosszú távú befektetés, amely évtizedekig termeli nekünk ingyenesen a villamos energiát, éppen ezért nagyon fontos, hogy a körültekintően válasszunk kivitelező céget. Mindenképpen javasolt utánanézni alaposan a napelem gyártóinak és a telepítő cég múltjának.

3. A kivitelezést végző ácsok és villanyszerelők rendelkeznek-e megfelelő szaktudással?

A kiváló minőségű termékek hasonló színvonalú műszaki felkészültséget igényelnek, mint a kivitelezést végző szakemberek, ezért fontos a megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkezzenek. Előnyös lehet, ha információt kapunk arról, hogy a kivitelező cég rendszeresen frissíti a szakemberei tudását, akik ezáltal naprakész ismeretekkel rendelkeznek a szakterületük technikai, technológiai területén.

4. Milyen múlttal rendelkezik a cég? 10-20 év múlva is számíthatok majd rájuk?

A napelemes piac nagyon telített, egyre több és több cég vágja a fejszéjét napelemes rendszer telepítésébe, nem feltétlen megfelelő szaktudással és hozzáértéssel. Ebből adódóan egyre több azoknak a napelemes rendszer tulajdonosoknak a száma, akiknél nem megfelelően telepítették a rendszert, amelynek köszönhetően az nem működőképes, a vállalkozó eltűnt és még garanciánk sincs… Ha nem szeretnénk pórul járni, akkor jó alaposan nézzünk utána az adott cégnek, ismerjük meg a referenciáikat, kérjünk lehetőséget arra, hogy egy már telepített rendszert személyesen megtekinthessünk, amelynek során akár a tulajdonossal is válthatunk pár szót. Olyan céget keressünk, aki teljes körű kivitelezést végez a tervezéstől a megvalósításig, ahol garantált a szakértői csapat, és minden szükséges garancia biztosított a napelemes rendszer összes tartozékára. Jó, ha olyan kivitelezőt találunk, aki közvetlen gyártói kapcsolattal rendelkezik, így garantált, hogy bármilyen probléma adódik a rendszerünkkel, akkor is megfelelő támogatást tudhatunk magunk mögött.

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3314751213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása