Miért fontos a helyszíni felmérés?
2019. július 11. írta: Wagner Solar

Miért fontos a helyszíni felmérés?

Ahhoz, hogy a kivitelező cég biztosan a legoptimálisabb megoldást ajánlhassa a napelemes rendszer kivitelezésére, körültekintő helyszíni felmérésre van szükség.

A helyszíni felmérést jellemzően egy indikatív árajánlat előzi meg, amelynek során minden az előzetes árkalkulációhoz szükséges információ és adat (pl.: pontos cím, havi villanyszámla összege, a tető dőlésszöge, stb.) egyeztetésre kerül. A helyszíni felmérést követően az előzetesen adott árajánlat pontosításra kerül, így 100%-ban megbizonyosodhatunk róla, hogy a kiválasztott rendszer optimálisan, a helyi adottságoknak megfelelően, igényeink szerint készül. Sőt, egy személyes benyomást is kaphatunk a kivitelező cégről, amelynek segítségévek könnyebben meghozható a végleges döntés.

writing-1149962_1920.jpg

Kérje napelemes ajánlatukat most!

ajanlatkeres.png

 

 

Helyszíni felmérés lépésről-lépésre

1. Megvalósíthatóság

A helyszíni felmérést végző szakember legelőször a rendszer megvalósíthatóságát vizsgálja, illetve az esetleges technikai nehézségeket, melyekre akár azonnal, akár később megnyugtató megoldási javaslatot tesz.

2. Pontos árajánlat

Pontos árajánlat csak az ingatlan adottságainak ismeretében adható. Íróasztal mellől még a legjobbak is csupán tájékoztató árakkal szolgálhatnak. Ahhoz, hogy valóban az egyedi lehetőségeknek és igényeknek megfelelő rendszerre kapjon árajánlatot, fontos, hogy egy szakember precízen felmérje a helyszínt. A rendszer kiépítésének anyagköltsége nagyban függ a helyi viszonyoktól, távolságoktól, a különböző eszközök elhelyezhetőségétől. Sok cég az „első körös ajánlatban” nem kalkulál szerelési költséggel, mások becsült összeggel dolgoznak. A felmérést követően a megfelelő és hozzáértő szakemberek pontosan meg tudják állapítani, hogy milyen típusú rendszerre van szükség, és azt milyen technikával, milyen anyag- és szerelési költség mellett lehet beszerelni. A helyszíni felmérés során készített fotók nagyban segítik a tervező munkáját, és később az engedélyeztetés elindítását, így azok elengedhetetlenek.

3. Optimális rendszer

A helyszíni felmérés lehetőséget biztosít, hogy megbizonyosodjunk róla, megalapozott, jó döntést hozunk, és az egyéni igényeinek megfelelő, optimális rendszer kiépítését rendeljük meg, mely hosszú távon is üzembiztosan működik. Érdemes kihasználni a lehetőséget és bátran kérdezni a felmérést végző szakembertől, illetve elmondani, hogy milyen elvárásaink vannak a rendszerrel, vagy annak teljesítményével kapcsolatban!

4. Személyes benyomás

A személyes találkozó másban is segítséget jelent: a felmérést végző szakember pontossága, öltözete, stílusa, szakértelme és segítőkészsége alapján képet alkothat a cégről is. Fontos a szükséges bizalom kialakulása, hiszen a megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezés nem csupán egy termék, hanem egy teljes rendszer, mely megfelelő méretezést, tervezést és kivitelezést igényel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2714751167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása