Mi a különbség a hagyományos és az okos napelemrendszer között?
2019. július 11. írta: Wagner Solar

Mi a különbség a hagyományos és az okos napelemrendszer között?

 fotolia_23667299_subscription_xxl.jpg

Hogyan hasznosíthatja okosabban napelemeit?

A napelemes rendszerek telepítésekor sok dologra kell odafigyelni. Ezek közül az egyik nagyon lényeges kérdés a megfelelő inverter kiválasztása. Az inverter alakítja át a napelem által termelt egyenáramot (DC) a villamos hálózatnak megfelelő váltóárammá (AC). Fontos funkciója a váltóáram szinkronizálása a villamos hálózat értékeinek megfelelően, valamint a termelt energia mennyiségének megjelenítése. Mindezek miatt elmondható, hogy az inverter a napelemes rendszer egyik legfontosabb része. Egy napelemes rendszerben minden egyes napelem modul egyedi maximális teljesítménnyel rendelkezik. A modulok közötti eltérések teljesítményvesztést okoznak. A hagyományos inverter használatával a leggyengébb modul (pl.: a felület egyenletlen tisztasága, árnyékolás miatt) minden más modul teljesítményét lecsökkenti. Azonban okos inverter használatakor minden egyes modul maximális teljesítményt nyújt, teljesítményveszteség nélkül.

Mi okozhat teljesítményvesztést?

  • Szennyeződés 
  • Hó 
  • Gyártási tűréshatár
  • Potenciális jövőbeli beárnyékolás
  • Részleges árnyékolás


Napelemek között eltérő degradáció az évek során

Egy hagyományos inverterrel ellátott napelemes rendszernél, ha árnyékolás vagy valamilyen szennyeződés éri az egyik modult, akkor az összes napelem teljesítménye romlik. Mindig a leggyengébb láncszemhez igazodik a többi modul teljesítménye is.Ezzel szemben a SolarEdge inverternél a napelemes rendszer minden eleme a maximumot adja, csak az árnyékolt modul teljesítménye csökken. Így elérhetjük azt is, hogy a maximumot hozzuk ki a napelemes rendszerünkből.

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

 

A SolarEdge technológia segítségével akár a teljes tetőfelület kihasználható, több tájolás és panel típus használható.

SolarEdge megoldással:
✅ Optimális a tetőkihasználtság
✅ A napelemek esztétikusan rendezhetők el
✅ Több modul elhelyezhető a jobb tetőkihasználtságnak köszönhetően
✅ Növekszik az összteljesítmény és magasabb lesz a hozam (akár 25%-kal több energia)

MONITORING RENDSZER ÉS BIZTONSÁG = SOLAREDGE

A SolarEdge technológia az áramtermelést egy kétlépcsős számítástechnikai vezérléssel optimalizálja. Egyrészt minden egyes panel energiatermelése külön-külön egy mikroprocesszor irányítása alatt áll, a beszerelt optimalizáló külön-külön ellenőrzi ezek teljesítményét.A SolarEdge megoldással a napelemes rendszer teljesítménye ingyenes iPhone és Android alkalmazásokkal könnyen nyomon követhető és ellenőrizhető számítógépről, okostelefonról vagy tabletről. Sőt a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően még okosórán keresztül is figyelhető a rendszer működése és teljesítménye. A monitoring rendszer minden egyes modul teljesítményét valós időben mutatja, hiba esetén automatikus hibajelzést érkezik.

A hagyományos rendszerek lekapcsolt inverternél és a hálózat leválasztásakor is mindig túl magas egyenáramú feszültség alá kerülnek. A SolarEdge rendszert úgy tervezték, hogy amikor az AC oldal ki van kapcsolva, a DC vezetékeket automatikusan áramtalanítja a rendszer, ezzel biztosítva a védelmet a szerelőknek, a karbantartó személyzetnek, a tűzoltóknak és a tulajdonosnak. A biztonság a VDE-AR-E 2100-712 követelményeinek is megfelel.

GARANTÁLT ÉLETTARTAM

Teljesítmény optimalizáló: 25 év garancia
Inverter: 12 év garancia (20/25 évre kibővíthető)
Monitorozás: ingyenesen a rendszer teljes élettartamára 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6514937758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása