Napelemes rendszer megvalósítása lépésről-lépésre
2018. február 01. írta: Wagner Solar

Napelemes rendszer megvalósítása lépésről-lépésre

Kellő tervezést követően kezdődhet el a napelemes rendszer telepítése.

Ehhez először tisztázni kell, hogy mennyi energiát szeretnénk megtermelni majdani napelemes rendszerünkkel, majd ezt követően, a helyszíni felmérés során minden tényezőt, az árnyékolásmentes környezetet, a megfelelő tájolást, a tetőszerkezet dőlésszögét és aktuális statikai állapotát is számba kell venni.

Ha optimálisnak bizonyul minden, akkor indulhat el a napelem-rendszer kiépítése. Figyelem! A rendszer kiépítése során a minél hosszabb (akár 30-40 év) működési élettartam érdekében érdemes minden esetben a villamos szolgáltatók által elfogadott, hatályos szabványok által előírt berendezéseket és alkatrészeket használni.

11722312_m.jpg

A napelemes rendszer telepítésének lépései

Első lépés: a tartósíneket rögzítő, minőségi, edzett acél kampók felszerelése az előzetesen statikailag ellenőrzött cseréptető tartószerkezetére vagy gerendázatára.

Második lépés: A napelem-rendszer szerkezetét tartó, nem korrodáló alumínium sínek felhelyezése a rögzítő kampókra.

Harmadik lépés: A napelemtáblák elhelyezése és megfelelő rögzítése a tartósíneken.

Negyedik lépés: A hálózat méretének és teljesítményének megfelelő inverter felszerelése.

Ötödik lépés: Kábelek és csatlakozók segítségével a napelemek és az inverter rendszerbe történő bekötése. Ez a művelet a napelemes rendszer kivitelezési munkálatai során az egyik legnagyobb körültekintést és precizitást igénylő munkafázis! A csatlakozások megfelelően történő kiépítéséhez és a napelem-rendszer későbbi, biztonságos és fennakadás nélküli működéséhez elengedhetetlen a jó minőségű kábel és a nívós, MC4-es csatlakozó.

Hatodik lépés: Az aktuális villamos technikai szabványoknak megfelelő rendszer és életvédelmi berendezések (megszakító, túlfeszültség levezető és leválasztó kapcsoló) szakszerű beszerelése, rendszerre hangolása. 

Hetedik lépés: A készre szerelt napelemes rendszer átadás előtti átvizsgálása, próbaüzeme.                               

A rendszer átadásától az ingatlan olyan berendezéssel rendelkezik, amely évente több hónapon keresztül vagy akár egész évben részben, vagy egészben fedezi az ingatlan áramellátását.

A kiépített zajtalan működésű áramtermelő rendszer előnyeit már a próbaüzemtől tapasztalhatja.

Amennyiben pedig a lehető legjobb minőségű napelemet, invertert használták fel a rendszer telepítése során, az akár 30-45 évig is biztosíthatja házának környezetbarát és természetkímélő áramellátását, az esetleges áram árának emelkedésétől függetlenül, tartósan alacsony üzemeltetési költség mellett.

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

12890792_m.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr713624328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása