Újabb adó a napelemes rendszerekre?
2017. február 20. írta: Wagner Solar

Újabb adó a napelemes rendszerekre?

Aki okos, az március 31 előtt vásárol napelemes rendszert!

Miért?

Mert újabb adó jöhet a napelemekre! Aki még időben észbe kap, az mentesülhet az elosztói teljesítménydíj alól.
napelem_teljesitmenydij.jpg

Siessen, ha napelemet vásárolna

 

Friss híresztelések szerint újabb terhet róhatnak a napelemes beruházók nyakába. A szabályozás jelenleg még a régi, de ez heteken beül módosulhat.  

„Azok, akik 2017. március 31-e után engedélyeztetik a 4 kW-nál nagyobb csúcsteljesítményű otthoni kiserőművet, elosztói teljesítménydíjat, vagyis hálózati használati díjat fizethetnek majd.”

Éppen ezért nem érdemes időzniük azoknak, akik napelemes rendszert szeretnének vásárolni a közeljövőben.

Jelenleg nem kell fizetni, vagyis 0 Ft az elosztói teljesítménydíj, de a hírek szerint módosulhat a szabályozás. A díjszabás várhatóan az alábbiak szerint módosul majd: a 4 kW feletti rész, illetve egy korrekciós tényező szorzata adja majd az elosztói teljesítménydíj összegét, amelynek az elszámolási időszaka egy év lesz; és havonta kell majd fizetni.

Abban az esetben nem kell teljesítménydíjat fizetni, ha a napelemes rendszert úgy alakítják ki, hogy megfelelő műszaki berendezés megakadályozza a hálózatba történő visszatáplálást, és erről az üzemeltető a hálózathasználati szerződéshez kapcsolódóan nyilatkozott.

Döntsön okosan és ne várja meg az újabb adóterhet, csökkentse 0 Ft-ra villanyszámláját!

Forrás: www.portfolio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr7212276045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása