Mitől lesz egy napelem „smart panel”?
2015. augusztus 28. írta: KKVIC

Mitől lesz egy napelem „smart panel”?

A megújuló energiaforrások ma már egyre elterjedtebbek mind a világban, mind Magyarországon. Ezek közül is legtöbben a napenergiát hasznosítják, amellyel egy családi háztartás villamos energia szükségletének akár teljes egészét fedezni lehet. Ehhez nincs másra szükség, csak a megfelelő technológia beépítésére.

shutterstock_280225367.jpg

A fotovoltaikus technológia az elmúlt évek során folyamatos fejlődésen ment keresztül, aminek köszönhetően egyre nagyobb teret kaptak a gyors telepítési megoldások, és a gyártástechnológia megfelelő optimalizálása. Ennek következtében kialakultak a különböző mikroinverterek és teljesítmény optimalizálók, amelyek segítségével több energia vált kinyerhetővé a napelemes rendszerekből. 

A fejlődés most egy új szakához érkezett, ugyanis egyre többször találkozhatunk a smart panellel, amelyet DC/DC optimalizációval készítenek. Ezek közül jelenleg a smart panelnek van a legnagyobb piaca, amelyet a gyártók legtöbb esetben a SolarEdge optimalizálók integrálásával készítenek. 

Ez a fajta megoldás lényegében igazi divatnak számít a napelemes piac területén! A smart panel ezt a megtisztelő „kinevezését” a számos előnyének köszönheti. Íme néhány ezekből, amelyek egyértelműen tanúsítják, hogy méltán érdemelte ki a pozícióját.

A smart panelek a megfelelő optimalizációnak köszönhetően nagyszerű teljesítményt nyújtanak. Felszerelésükkel összességében több energia hasznosul! Ennek köszönhetően pedig lerövidül a panel árának megtérülési időszaka, így igen kedvező az ár-érték aránya.

A smart panel tervezése lehetőséget biztosít a rendkívül egyedi megoldásokra is, ezért bármilyen igény könnyedén megvalósítható. A tetőre bármilyen dőlésszögben akármilyen tájolásban felkerülhetnek a panelek, amelyek elhelyezésekor már kevésbé kell figyelembe venni az időszakosan árnyékos helyeket. 

A termék tulajdonságának köszönhetően lehetőség van a napelemek egyenkénti, folyamatos ellenőrzésére. Így bármikor kiszűrhető a legapróbb probléma, aminek megoldását követően tovább folytatódik a megszokott termelés. 

A SolarEdge inverterre 12 év, az optimalizálók esetében 25 év garanciát biztosít a gyártó.

A smart panelbe beépíthető egy egyedi biztonsági megoldás is, ami (pl. tűz esetén) képes lecsökkenti a vezetékekben lévő feszültséget. Ez megelőzheti a további gondokat, illetve óvja a panelek épségét.

Bővebben a SolarEdge inverterekről 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr27741558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása