Energiatárolókról szóló pályázatot hirdet a TIM
2022. szeptember 07. írta: Wagner Solar

Energiatárolókról szóló pályázatot hirdet a TIM

Energiatárolókról szóló pályázatot hirdet a TIM

Jelentősen megdrágulhatnak a folyamatban lévő építkezések az új MARIV szabályváltoztatást következtében. Az M28 Üzemi Szabályzatban foglaltak szerint minden 50 kW-nál nagyobb teljesítményű napelemes rendszer esetén kötelező lesz távolról vezérelhető akkumulátoros energiatárolók kiépítése, legalább a felszerelt napelemek kapacitása 30 százalékáig és két órán keresztül. 

Kiss Ernő, a Magyar Napelemes és Napkollektor Szövetség elnöke hívta fel a figyelmet a várható problémákra a szabályzásváltozást követően, mely elsősorban nagy felhasználókat érint.

Ezért az Integrált energiatárolási beruházások létrehozásához oszt támogatást a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). A Pályázat célja, hogy a rendszer több megújuló alapú energiatermelésből származó villamos energiát tudjon fogadni és gyarapodjon az ellátásbiztonsága.

 solar-ge9c3ef75d_1920_1.jpg

Magyarországon jelenleg a megújuló kapacitás másfélszerese a paksi atomerőmű kapacitásának. A növekvő megújuló energiaforrások kihasználásának érdekében szükség van a villamosenergia-hálózat fejlesztésére, ennek egyik kiemelkedően fontos eszköze a tárolókapacitások növelése.

 

A klímavédelmet támogató beruházásra 33 milliárd keretösszegeben pályázhatnak az elosztói jogosultsággal rendelkező társaságok.

 

A kiírt felhívásnak köszönhetően hazánkban összesen minimum 33 megawatt kapacitású villamos energia tárolt telepíthetnek 2025-ig. Ez a tárolói kapacitás 313 háztartás egyhavi fogyasztását képes ellátni.

 

A pályázatokat 2022. október 3-ig van lehetőség benyújtani a NFFKÜ Zrt. weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6917926189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása