Fotovoltaikus bojler – melegvíz készítése napelemekkel
2021. november 30. írta: Wagner Solar

Fotovoltaikus bojler – melegvíz készítése napelemekkel

Már hazánkban is elérhető a Fothermo System AG egyedi fejlesztése, a napenergiával közvetlenül üzemeltethető bojler, amely hálózattól függetlenül képes használati melegvizet előállítani.

fothermo_1.pngNapelemes innováció

fothermo1_png.jpg

Egyre több területen jelennek meg napenergiát hasznosító innovációk a világban. A napelemek hatékonyságának a növekedésével számos új területen lehet a technológiát alkalmazni. Ebbe az irányba indult el a németországi székhelyű Fothermo vállalat is, akik egy károsanyag-kibocsátás nélkül, napelemekkel közvetlenül működtethető fotovoltaikus bojlert fejlesztettek ki, amely így olcsón és hálózattól függetlenül képes előállítani használati melegvizet.

 

fothermo2.jpg

 

A rendszer könnyedén telepíthető, mivel egy szabványos MC4 csatlakozóval lehet a napelemekhez csatlakoztatni, de szükség esetén a részletes leírás segít a beüzemelésben.

 

 A termék egyedülállósága abban rejlik, hogy hálózati áramellátás hiányában is képes melegvíz előállítására, és mivel károsanyag-kibocsátás mentesen működik, környezetbarát.

 Termékpaletta

A forgalmazó cég mindhárom terméke elérhető lesz a Wagner Solar kínálatában, azaz a 10L-es, a 30L-es és a 80L-es kapacitású változat is. A bojlerek nettó 120.739.-Ft-os kiskereskedelmi induló áron kerülnek a magyar piacon bevezetésre. Mindhárom méretű bojler magyar nyelvű adatlapját ITT lehet megtekinteni.

A napelemekkel történő üzemeltetés mellett hosszú ideig rossz időben vagy télen, amikor alacsony vagy egyáltalán nincs szoláris hozam, tápegységről is üzemeltethető a készülék. Amint a víz a kazánban a beállított minimum hőmérséklet alá csökken, automatikusan elindul a víz újramelegítése a tápegység segítségével. Ha egyidejűleg napenergia is rendelkezésre áll, azt mindig előnyben részesíti a rendszer, hogy a költségek a lehető legalacsonyabbak legyenek. A beállított minimális hőmérséklet mindig biztosítja a meleg vizet.

A termékek várhatóan 2021 decemberében lesznek elérhetőek a Wagner Solar kínálatában, melyhez igény esetén az üzemeltetéshez szükséges napelemek is megvásárolhatóak, mindez kedvezményes csomagár révén.

A beüzemeléshez, hálózati működtetéshez szükséges valamennyi kiegészítő (kábelek, hálózati töltő) is elérhető a NapelemMarket.hu kínálatában, amennyiben szeretne ajánlatot kérni a termékekre, keresse értékesítő kollégánkat az info@napelemmarket.hu email címen, vagy a +36 70 601 3535 telefonszámon.

 

Szerző: Wagner Solar

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2416769038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása