Fotovoltaikus üvegházak
2021. február 16. írta: Wagner Solar

Fotovoltaikus üvegházak

A francia Solar Cloth start-up vállalkozás bevezetett egy új szabadalmat, a fotovoltaikus árnyékoló rácsot a napelemmel működő üvegházakhoz.

A francia induló vállalkozás, az SAS Solar Cloth System kifejlesztett egy fotovoltaikus árnyékoló rácsot a napenergia megosztáshoz, melynek célja, hogy az üvegházi termesztések fejlesztésének kulcsfontosságú elemévé váljon globálisan.

fotovoltaikus_uveghaz.jpg

A SAS szerint terméke hatékony lehetőségként szolgál a növénytermesztés legoptimálisabb hozamának és a legjobb minőségének eléréséhez, miközben zöld energiát termel.

A rugalmas panel két rétegből áll: az egyik rézből, indiumból, galliumból és szelénből (CIGS), a másik pedig amorf szilícium-germánium (a-SiGe) vékonyrétegből áll.

Ezek a rétegek rugalmas, strukturált textíliákba vannak burkolva, amelyek a gyártó szerint teljes védelmet nyújtanak a napelem panelek számára. A rétegek olyan rostokkal vannak megerősítve, amelyek a teljes rugalmasságot biztosítanak, így alkalmassá téve őket ezáltal az összezáródásra és kinyílásra.

A paneleket környezetbarát, oldószermentes, hő fúziós eljárással gyártják, majd a 25-65 mikron vastagságú fotovoltaikus réteget egy strukturált, szőtt anyaggal vonják be.

Noha, a SAS elsősorban üvegházi használatra ajánlja „napelem szövetét” a vállalat szerint a termék háztartási, repüléstechnikai, sport és szabadidős alkalmazásban is hasznos lehet.

Napelemes rendszert tervez? Most akár 50% állami támogatással is megvalósíthatja!

kalkulator_gomb.png

Forrás: Photovoltaic shade for greenhouses – pv magazine International (pv-magazine.com)

Fordította: Zemplényi Renáta

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3416424850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása