A napelemes piac nagy dobása - új hibrid inverter a Froniustól
2020. április 01. írta: Wagner Solar

A napelemes piac nagy dobása - új hibrid inverter a Froniustól

A Fronius idei újdonsága – Gen24 Plus Hibrid Inverter!

A Fronius legújabb innovációja, a Gen24 Plus hibrid inverter.  A kategóriájában egyedülálló hálózati betápláló készüléket várhatóan 2020 nyár elején fogja piacra dobni a cég, és már hazánkban is elérhető lesz.

Amit az inverterről tudni érdemesfronius.jpg

Ez a sok oldalú hibrid inverter beépített szükségáram- ellátással rendelkezik, ezáltal rugalmasabb megoldást kínál a napelemmel történő energiaellátásra.  A Multi Flow technológiának köszönhetően, esetleges hálózatkiesés esetén is biztosítható az elektromos ellátás a fogyasztóknak vagy az akkumulátornak.

Az akkumulátor felszerelhető a napelemes rendszer telepítésekor, vagy akár egy későbbi időpontban is, hiszen az inverter biztosítani fogja a szükségáram –ellátását. Ez a beépített PV pontnak köszönhető, ami egy dugaszoló aljzat. Ez garantálja az esetleges hálózatkieséskor az alapszíntű áramellátást a fontos fogyasztók felé.

 

Fronius és BYD:

Az energiatárolás során szorosan együttműködő 2 cég az új Gen24 Plus inverternek és az új BYD Battery Boksz Premiumnak köszönhetően olyan tárolórendszert alkotnak, amely a sokoldalúság és a teljesítmény terén új irányvonalat jelöl ki. Ezek elérhetőek lesznek mind az egyfázisú mind a háromfázisú inverter piacán is.

 fronius_byd.jpg

 

Műszaki információk:

A Gen24 Plus üzembe helyezése néhány lépésben megoldható, köszönhetően a gyorsszáras csavaroknak, rugós kapcsoknak és az átgondolt fali szerelési rendszernek. Elérhető lesz az egyfázisú Primo és a háromfázisú Symo változatban is, 3-10 kW méretig.

Ezek a BYD Battery Box Premuim tárolórendszereivel két különböző változatban lesznek kombinálhatók a Battery-Box Premium HVS 5,12-től 10,24 kWh-ig és a Battery-Box Premium HVM 11,04-től 22,08 kWh-ig.

 

Ez az új technológia egyedülállóan változatos megoldásokat kínál, legyen szó fotovoltaikus rendszerekről, tárolókról, szükségáram-ellátásról, hőről vagy elektromos mobilitásról.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1515579632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása