Már elindult az új napelemes pályázat
2019. június 04. írta: Wagner Solar

Már elindult az új napelemes pályázat

Mikro-, kis- és középvállalkozások június 17-től nyújthatják be pályázatukat napelemes rendszer telepítésére felhasználható vissza nem terítendő támogatásra.

Egy vállalkozásban legtöbbször két kardinális kérdés merül fel. Az egyik, hogy hogyan növeljük bevételünket, a másik pedig, hogy hogyan csökkentsük kiadásainkat. Ez utóbbira lehet válasz a Széchenyi 2020 keretében megjelent, GINOP-4.1.3-19 névre keresztelt támogatási program, melynek egyik fő célja, hogy mérsékelje a vállalkozások rezsiköltségeit.

Ezzel együtt a másik fő cél, hogy minél több olyan vállalkozás működjön, amelyek egyre kisebb környezeti lábnyommal végzik tevékenységüket, ezáltal csökkentve a környezeti terhelést.

A támogatási programra rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd Ft, amely 2020. szeptember 31-ig, illetve a keretösszeg kimerüléséig érhető el. Tapasztalataink szerint a nagy érdeklődésre tekintettel ez az összeg gyorsan kimerül, így érdemes gyorsan lecsapni a lehetőségre.

A vissza nem térítendő támogatásra 1,5 millió forinttól 3 millió forintig lehet pályázni.

Fontos tudni a pályázattal kapcsolatban, hogy:

  • A napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket (a felette lévő költség önerőből fedezhető). A piaci árakat figyelembe véve ez azt jelenti, hogy kedvező esetben körülbelül a beruházás fele fedezhető a támogatásból, tehát nagyjából 50-60% önerő szükséges. Természetesen a költségek a projekt adottságoktól függően erősen eltérhetnek!
  • Maximum 15 kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése támogatható. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb körülbelül 18.000 kWh évi fogyasztást (60.000,-Ft havi villanyszámlát) kiváltó rendszer támogatható ebben a pályázatban.
  • Kizárólag a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődő, illetve az épületben működő termelési eszközök teljes releváns villamosenergia igényének legfeljebb 100 %-át fedező rendszerek támogathatók.
  • A napelemes rendszer beszerzése és telepítése a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló hálózati villamosenergia-termelés céljából történjen.
  • Visszamenőleg, egy éves időtartamra vonatkozó áramszámlák alapján igazolt fogyasztás szükséges (ez lehet almérő alapján számlázott fogyasztás is).
  • A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre (a gyakorlatban kb. 6-7 nm, megfelelő szilárdságú tetőfelület szükséges 1 kWp teljesítmény eléréséhez).
  • A megvalósítás helyén még nem rendelkezhetnek napelemes rendszerrel.
  • Nem támogathatók a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek.
  • Támogatást olyan mikro-, kis és középvállalkozások (Kft., Rt., Kkt., Bt., vagy külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe) igényelhetnek, amelyek
    • jogi forma szerint: kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok
    • rendelkeznek legalább három lezárt, teljes üzleti évvel
    • teljes munkaidős létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző 12 hónapban minimum 1 fő volt

 A pályázati feltételekről a teljes körű tájékoztatást itt olvashatja el: megnézem

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5914878464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása