Energetikai korszerűsítés állami támogatásból
2017. január 19. írta: Wagner Solar

Energetikai korszerűsítés állami támogatásból

Ígéretek szerint 2017-ben visszatérítendő támogatást vehet igénybe a lakosság a lakóépületek energetikai korszerűsítésére. Konkrétumok még sajnos nincsenek, de várhatóan a központi régióban és azon kívül is lehet majd pályázni, összesen 200 milliárd forint értékben.

energetikai_korszerusites.png

A lakossági támogatások mellett önkormányzatok, közintézmények és cégek is pályázhatnak, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának bejelentése szerint. A cél, hogy Magyarország 2020-ig a megújuló energia részaránya a teljes energiafelhasználásból elérje a vállalt 14,65 százalakos arányt.

A támogatástól az NFM azt várja, hogy a 0 százalékos kamatozású, 90 százalékos intenzitású pályázatoknak köszönhetően közel a felére csökkenjenek a rezsiköltségek. Várhatóan a keretösszeg 50.000 ingatlan energetikai korszerűsítésére lesz elegendő. Tervek szerint a támogatás felső határa lakóházaknál 10 millió, míg lakásoknál 7 millió Ft lesz.

A szigetelés és a nyílászárócsere mellett nagy hangsúlyt kapnak majd a pályázatban a megújuló energiaforrások, a fűtés-hűtés korszerűsítés is.

A pályázatokról a részletes információk a Széchenyi programiroda honlapján lesznek elérhetőek.

Amit mi javasolunk, az a legmodernebb napelemes technológia, SolarEdge inverterrel. Az okos napelemes rendszernek köszönhetően akár 25%-al nagyobb energiatermelést is elérhet és a napelemek működését folyamatosan nyomon követheti a monitoring rendszeren keresztül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6712138489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása