Kinek érdemes napelemet telepítenie?
2016. május 17. írta: Wagner Solar

Kinek érdemes napelemet telepítenie?

Röviden, mindenkinek! Mert áramot fogyaszt család, vállalkozás, intézmény... Persze a fogyasztás és a lehetőségek eltérőek, de a döntés a miénk.

 

Család

 

A családok saját ingatlanjukon egy napelemes rendszerrel, meg tudják termelni azt az áramot, amit elfogyasztanak. Ehhez  nem kell mást tudni, csak azt, hogy mennyi a család havi villanyszámlája. Ebből az adatból kiszámolható az éves fogyasztás és a napelemes rendszer úgy méretezhető, hogy 0 Ft-ra csökkentsük a villanyszámlát. Ezek a rendszerek hálózatra vannak kötve és egy ad-vesz mérő méri a termelt és az elfogyasztott energiamennyiséget. Egy év elteltével a szolgáltató leolvassa az órát és egy jól méretezett napelemes rendszernél a különbözet 0 vagy azt megközelítő.

wagnersolar_referencia_2016_page_04.jpg

Ehhez természetesen szükség van egy megfelelő méretű, lehetőleg déli tájolású tetőfelületre, melyre a napelemek kerülnek. Manapság viszont sokan döntenek úgy, hogy terasz tetőre, autóbeállóra vagy földre telepített rendszert építenek ki, ez mindig az adott helyszín sajátossága. A szakemberek egy helyszíni felmérés során azonnal meg tudják állapítani, hogy hova is a legideálisabb a telepítés.

Számold ki mekkora napelemes rendszerre lenne szükséged!

                Finanszírozás:Tapasztalataink szerint a legtöbb család megtakarításaiból finanszírozza a napelemes rendszert, de népszerű megoldás a lakástakarék pénztár bevonása, mellyel 30%-os állami támogatás hívható le alanyi jogon vagy egy hitel konstrukció is. Pályázati lehetőség viszonylag ritkán adódik, viszont idén júniusban van lehetőség napelemre pályázni!

30_allami_tamogatas.jpg

Társasházak 

A társasházak lakói már nehezebb helyzetben vannak, hiszen a tetőfelület osztatlan közös tulajdon, így minden lakónak a beleegyezése szükséges egy ilyen jellegű beruházásra.

Finanszírozás: Megtakarítás és pályázat.

 

Tanyák

 

Tanyáknál a legnagyobb igény egy sziget üzemű rendszer kiépítésére van, mert egyáltalán nincs kiépítve az áram. Ezekről a rendszerektől tudni kell, hogy költségesebb beruházás, hiszen a megtermelt energiát tárolni kell. Sokszor nincs is más megoldás, így a napelemes rendszer nagy segítség az ott lakóknak.

Finanszírozás: Megtakarítás és pályázat.

wagnersolar_referencia_2016_page_06.jpg

ajanlatkeres.png

 

 

 

Cégek

 

Kis- közép - és nagyvállalatok számára is megtérülő befektetés egy napelemes rendszer megvalósítása. Hosszú távon költségtakarékosabb a működés,  és  a cég környezettudatos  imidzsét is erősíti. Számos pozitív példát tudunk bemutatni, több termelő üzem, csarnok tulajdonosa döntött már úgy, hogy napelemek segítségével csökkenti a havi fogyasztást. Gyakori példa, hogy a napelem rendszert hőszivattyús rendszerrel kombinálják a cégtulajdonosok, így az épület hűtése és fűtése is alternatív módon megoldható. 

Finanszírozás: A lehetőségek tárháza széles, sok cég megvalósítja a beruházást önerőből, mások pályázati forrást vesznek igénybe vagy éppen egy előnyös hitelkonstrukcióval jutnak hozzá a hiányzó összeghez.

wagnersolar_referencia_2016_page_14.jpg

Engedélyeztetés

 

Ami minden napelemes rendszernél egységes, engedélyeztetni kell a rendszert. 50 kW alatti teljesítménynél még háztartási méretű rendszerről beszélünk, aminek az engedélyezetése egyszerűbb, de még így is kb. 3 hónapot vesz igénybe. A nagyobb rendszerek engedélyeztetése már egy bonyolultabb folyamat és időigényes.

a_halozatra_kapcsolhato_napelemes.jpg

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

 

Problémák?

 

Évekkel ezelőtt még problémát jelentett, ha egy tető részlegesen árnyékolva volt, ha nem volt ideális a tájolás, vagy ha nagyon tagolt volt a tető. Ilyen esetekben nem javasoltuk a napelemes rendszer megvalósítását. Mára ezeket a problémákat mind kiküszöbölte a SolarEdge inverter, így azok is megvalósíthatják álmaikat, akiknek korábban nem voltak megfelelőek a feltételek.

Egy rövid videó a SolarEdge inverterekről. Ismerje meg a rendszer előnyeit az alábbi képre kattintva!

solaredge_inverter_elonyei.jpg

Összességében az a tapasztalatunk, hogy aki napelemes rendszert telepít

  • környezet tudatos szemlélettel rendelkezik
  • elkötelezett az alternatív energiák iránt
  • rendelkezik saját ingatlannal és tőkével
  • növelni szeretné az ingatlan értékét
  • hosszú távú megtakarításnak tekinti
  • gondol gyerekei jövőjére
  • nyugdíjas éveiben nem szeretne villanyszámlát fizetni
  • tart attól, hogy az energiaárak bármikor megugorhatnak
  • függetlenedni akar a közmű szolgáltatóktól

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr368725122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása