Miért érdemes elektromos autó mellé napelemes rendszerbe is beruházni?
2019. november 22. írta: Wagner Solar

Miért érdemes elektromos autó mellé napelemes rendszerbe is beruházni?

Az elektromos autók megjelenése megosztja a véleményt hogy mekkora lépés valójában a környezetvédelem felé, de azt senki nem kifogásolhatja hogy nagy lépés amennyiben napelemekkel megújulóenergiát használunk az autók töltéséhez.

Az ilyen és ehhez hasonló innovatív megoldások bevezetése és használata nem csak a környezetünk megóvására, hanem a pénzünk megtakarítására is szolgál.

 napelem_1.jpg

 5 fő pont amiért már önmagában is hasznos a napelemes rendszer:

  • a napenergiából –ami korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre- a korszerű technológiáknak köszönhetően akár teljes mértékben kiválthatjuk a villanyszámlánkat 

  • környezetbarát energiaforrás, így az energia- és költségcsökkentés mellett környezetünkre is odafigyelhetünk

  • egyszeri ráfordítást igényel, karbantartási költsége minimális, akár 25-30 évig is hibátlanul működik, így garantáltan megtérülő befektetés a napelemes rendszer

  • a napenergia az egyik fő olyan energiaforrás, amely helyben előállítható. Mivel szállítás nem szükségeltetik, így az energiapazarlás és a költségek is minimalizálhatók.

  • ez az innovatív technológia pályázati támogatással, a jelenlegi árak mellett, akár 5-10 év alatt is megtérülő beruházás lehet

 

ajanlatkeres.png

 

 

 

És hogy mindez, hogy kapcsolódik az elektromos autókhoz?

Az elektromos autók töltéséhez már több lehetőség létezik, akár otthon akár az utcán. Ez lehet otthoni lassú vagy normál töltés, utcai gyorstöltés vagy villámtöltés. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően ma már egyre elterjedtebb a napelem felhasználása az elektromos autók töltéséhez.

solaredge-inverter-integrated-ev-charger_1.jpgA  napelemes technológia célja, hogy az elektromos autó tulajdonosok pénzt takarítsanak meg és növeljék az elektromos jármű töltési képességét. 

A világon eddig egyetlen cégnek a SolarEdge-nek sikerült olyan egyedülálló invertert megalkotni, ami elektromos jármű töltésére is szolgál, ugyanis ez a napelem rendszerhez tartozó inverter, autó töltő is egyben. További nagy előnye, hogy nincs szükség az adott épületben teljesítmény bővítésre. Egyesíti a hálózat és a napelem teljesítményét, ezáltal gyorsabb és hatékonyabb töltést biztosít. A mai modern technológiákhoz megfelelően távoli üzemeltetésre is alkalmas mobilalkalmazáson keresztül.

 

Kérje díjmentes ajánlatunkat most!

 

ajanlatkeres.png

 

 

 

Hosszú távon ez a megoldás kifizetődőbb, mint a hagyományos töltés, éppen ezért fejleszt a SolarEdge gyártó is különböző megoldásokat ezen a területen.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6214937754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása