Üveg-üveg napelem
2016. március 09. írta: Wagner Solar

Üveg-üveg napelem

A felgyorsult, nemzetközi világban gyakran összezavarodik az ember, hogy mire van valójában szüksége, mi a jó és mi a rossz. Nagymértékben igaz ez a napelemes piacra is.

Napelem - piaci áttekintés

A szilíciumalapú napelem technológia 1954-től létezik már, melyet eleinte az űrkutatásban használtak. Németországnak köszönhetően a 80-90-es években elindult a napelemes iparág fejlődése, mely már a háztartásokat célozta meg. A 2000-es évekre a fejlődés egy tömeggyártássá alakult át és szépen lassan a gyártás helye áthelyeződött Kínába. Ennek eredményeként manapság a napelem gyártás 80-90%-ban Ázsiában zajlik. Európán belül Németország fektette a legnagyobb energiát a napelemes fejlesztésekbe, mely 2009-ben olyan rohamot eredményezett, hogy nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat. 2012-re viszont nagymértékben nőtt a gyártás, ezt viszont nem követte a felvevő piac, ami többlettermeléshez vezetett. Az eladatlan hatalmas készlet óriási mértékű áresést eredményezett. A napelem árak a korábbi évekhez képest 1/3-ára csökkentek.

Ennek következményeként Magyarországon a 2012-es évtől robbanásszerűen kezdtek el terjedni a napelemes rendszerek. Tapasztalatunk szerint, míg 2002-ben 1-2 napelemes rendszert telepítettünk, addig 10 év elteltével, a 2012-es évben ez megtöbbszöröződött. A nagymértékű árcsökkenés a kereslet növekedése mellett azt eredményezte, hogy sorra csődöltek be a napelem gyártó cégek. Az Európai napelem gyártás minimálisra csökkent és Kínába helyeződött át a központ, de az alacsony napelem árak veszteséget termeltek még az ottani gyártóknak is. A kialakult helyzet miatt az Európai Unió a kínai napelemek megvámoltatása mellett döntött, ezzel próbálta óvni az európai piacot.

napppelem.png

Nincs még minden veszve, aki európai napelemet szeretne választani, megteheti.

Az ázsiai napelemekkel szemben a legnagyobb fenntartásunk azért lehet, mert azt látjuk, hogy a különböző gyártók jönnek-mennek. Igen könnyen becsődőlnek a cégek. A kérdés viszont minden emberben felmerülhet, hogy mi lesz így a garanciával? Egy átlagos napelemre a gyártók 10 év termékgaranciát és 25 év teljesítménygaranciát vállalnak. Nos amennyiben megvásárolunk egy távol keleti terméket, már csak az a kérdés, hogy 10-20 év múlva, szükség esetén ki és hogyan fogja a napelemet garanciában cserélni.

Itt megejtenék egy apró kitérőt. A napelemes rendszereket a magyar kivitelezők sok esetben sorba kötik. A napelemes rendszer pedig mindig a leggyengébb teljesítményű napelemhez igazodik, ami ahhoz vezet, hogy ha 1 panel elromlik, a rendszer teljesítménye nagymértékben lecsökken. A forgalomban lévő inverterek 90%-nál igaz, hogy azonos márkájú és teljesítményű napelemeket tud csak kezelni, így az évek elteltével félő, hogy a napelem nem pótolható. Ilyen és ehhez hasonló eseteket érdemes átgondolni, mielőtt az ember kiválasztja, hogy európai vagy ázsiai napelemet vásárol.

Természetesen az ázsiai napelemek között is megtalálhatók a stabil háttérrel rendelkező cégek, ettől függetlenül mi az európaira esküszünk.

Német fejlesztés – újdonság a napelem piacon

A kereslet-kínálat, árverseny és minőségi küzdelmek közepette egy német cég, Drezdában kifejlesztette az üveg-üveg napelemeket. A SolarWatt 1993 óta gyárt napelemeket. Kellő tapasztalattal és egy olyan stabil anyagi háttérrel rendelkeznek, ami garantálja, hogy még sokáig meghatározó szereplője legyen a piacnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2015 márciusában felvásárolták a nagy múltú francia Centrosolar gyárat. Nem kell aggódnunk az esetleges garanciális ügyintézés miatt. A német gyár belátható távolságon belül van drezdai székhelyével, nem úgy, mint a távol keleti gyártók.

Sokan, kizárólag az ár alapján döntenek vásárláskor, mert azt gondolják, hogy a drágább termék nem éri meg a többlet költséget. Ezeknek az embereknek később gyakran csalódniuk kell választásukban, mert bebizonyosodik, hogy ami most 20-30%-kal drágább, az a jövőben megtérül. A gyengébb minőség hiába olcsóbb, legtöbbször hamarabb le kell cserélni, mint a jobb minőségű társait. Így hosszú távon nézve, ami most drágábbnak bizonyul, az gyakran olcsóbb a teljes használati időt tekintve, mert tartósabb és megbízhatóbb.

Azok számára lehet érdekes a SolarWatt üveg-üveg napelem, akik hosszú távban gondolkodnak, és nem akarnak csalódni választásukban, még évtizedek múltán sem. Fontos számukra a minőség, a garancia és a megbízhatóság.

Német minőség

A Németországban gyártott üveg-üveg napelemek különlegessége, hogy a napelem cellák a panel mindkét oldalán 2 mm vastag edzett üvegbe vannak beágyazva. Ellentétben a hagyományos panelekkel, melyek előlapját üveg borítja és hátlapján egy speciális fóliaréteg található. A duplaüveg technológiának köszönhetően a napelem sokkal tartósabb és jobban ellenáll a környezeti hatásoknak.

tablazat.png

További különlegessége ennek a napelem típusnak a garanciaideje, mely egyedülálló a piacon.

30 év teljes körű garancia

A gyártó 30 év termék- és teljesítmény garanciát ad üveg-üveg napelemeire. Sőt, a teljesítmény garancia is több, mint amit más, akár európai gyártók, biztosítanak. 30 évig garantált a modulok minimum 87%-os teljesítmény leadása. Ez 5 évvel hosszabb és 7%-kal több, mint a piacon általánosan kapható napelemek 25 év és 80% teljesítménygaranciája.

5 év komplett biztosítás

Továbbá, a gyártó a 30 éves teljes körű garancia mellé egy 5 éves teljes körű biztosítást is nyújt, mely magában foglalja az elemi károk és a lopás elleni védelmet is. Sőt, ez az 5 év, nem csupán a napelemekre, hanem a teljes rendszerre érvényes, mely az invertert is magában foglalja. A biztosítás a termelés kiesésre is kiterjed, amennyiben biztosítási esemény áll fenn.

Az innovatív üveg-üveg napelem különlegessége

Az új generációs napelem üveg-üveg technológiával készül, melynek köszönhetően nagyobb teherbírást képes elviselni, mint egy hagyományos napelem.  A Németországban gyártott, nyugat-európai minőségű panelek a legmagasabb hozambiztonságot és magasabb mechanikai ellenállást biztosítanak, mint más panelek. A napelemeket rendkívül alacsony teljesítmény hőmérséklet együttható jellemzi (-0,34%/K). 100% védelem PID-vel szemben és magasabb tűzvédelem. 10 év helyett 30 év termékgaranciát kínál a gyártó és az átlagos 25 évhez képest, 30 éves teljesítmény garanciája van. Teljesítménygaranciája, mint már említettük 87%, ezzel is túltejesítve a piacon található többi napelemet.

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

 

Élethosszig tartó befektetés, +35% hozammal

A hosszabb termék- és teljesítmény garancia időnek köszönhetően, 35%-kal több energiát lehet megtakarítani, mint egy hagyományos napelemes rendszert használva. Tekintse meg az alábbi ábrát és Ön is megérti miért.

solarwatt_garancia.jpg

Manapság nem csak a ház tetején lehet napelemet elhelyezni, hanem bátran elengedhetjük fantáziánkat. Akár a földre, a teraszra vagy éppen az autóbeállóra is szereltethetünk napelemeket.

A napelem manapság dísze a tetőnek, mely környezetkímélő és hatékony módon biztosítja a háztartások számára az ingyenes energiát. A lehetőségek tárháza igen széles, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának és az igényeinek megfelelő megoldást. Amire mi ösztönöznénk a környezetünket, az az, hogy a szakemberek a tudásuk legjavával kivitelezzék a rendszereket, ajánlják ügyfeleiknek a napelemes rendszereket, hogy Magyarországon is oly mértékben elterjedhessen a technológia, mint Németországban. A lakosság pedig legyen nyitott, azok pedig, akik már éltek ezzel a lehetőséggel, ajánlják ismerőseiknek, barátaiknak és tegyünk együtt egy jobb jövőért.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr888454568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása