Ezzel kell szembenézni annak, aki olcsó napelemet vásárol!
2015. szeptember 08. írta: WSH

Ezzel kell szembenézni annak, aki olcsó napelemet vásárol!

A napelem telepítésének számos előnye van. A jó minőségű felszerelt rendszer ára megtérül, környezetkímélő és rendkívül hatékony. Azonban ha kizárólag az ár alapján vásárolunk, akkor könnyen pórul járhatunk. Lássuk, mire kell számítania annak, aki olcsó napelemet vásárol.

A gyengébb minőség

A napelemeknek magas a bekerülési költsége, ezért sokan törekednek minél olcsóbbat választani. De mindannyian ismerjük a magyar közmondást, miszerint „Olcsó húsnak híg a leve.” A gyártási költségeket a felhasznált anyagok minőségének csökkentésével lehet a legkönnyebben elérni. Így lehet, hogy ami most olcsóbb, az hosszú távon drágább lesz.

Mindezek miatt érdemes a minőséget előtérbe helyezni az árral szemben.

shutterstock_123739609.jpg

Rosszabb gyártás

Az olcsó napelemeket gyakran alacsony költségű gyártósorokon készítik. Ezek felszereltsége azonban nem tökéletes, ezért az elkészült panelek illesztése, forrasztása akár szemmel láthatóan is problémás lehet.

Ellenőrizhetetlen forrás

Sok esetben az olcsó napelemeket stabil anyagi háttér nélküli cégek gyártják. Ezért a sok éves garanciát, és ezzel együtt a minőség biztosítását gyakran nem tudják vállalni.

Ha esetleg meghibásodik a napelem, vagy bármilyen probléma felmerül a panellel kapcsolatban, előfordulhat, hogy a gyártó cég már nem is létezik, így nincs kihez fordulni a panasszal, és az importőr sem tudja pótolni.

Különböző gyártók napelemeit nem lehet keverni, így ha az adott gyártó megszűnik, problémás lehet a hibás napelem pótlása. Kivétel akkor, ha SolarEdge inverterrel működik a napelemes rendszer.

Alacsony teljesítmény

Ennek oka a rossz minőségű alapanyagokra, a gyártósor hiányosságaira és a kivitelező cég megkérdőjelezhetőségére vezethető vissza. Azonban a hiba kijavításához költséges munkálatokra lehet szükség, így a kezdeti befektetés akár meg is duplázódhat, amennyiben a napelemek kicserélésére kerülne sor.

Az olcsó napelemek és a minőségi, prémium napelemek között 10.000 Ft - 20.000 Ft körüli különbség van, vagyis érdemes elgondolkozni azon, hogy melyiket válasszuk.

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr87770726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása