Fronius inverterek garanciája  – érdemes rá odafigyelni!
2019. augusztus 08. írta: Wagner Solar

Fronius inverterek garanciája  – érdemes rá odafigyelni!

fronius_symo.jpg 

A Fronius inverterek garanciájával kapcsolatosan van pár nagyon fontos, de mégis egyszerű tudnivaló, amiket ebben a cikkünkben tisztázni fogunk.

Az összes inverter típus alapjában véve 2 év teljeskörű garanciával rendelkezik, annak ellenére, hogy sokszor 5 éves garanciával hirdetik. Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez nem átverés, elérhető az 5 éves teljeskörű garancia is, viszont ez szigorúan regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a telepítő – vagy az őket megbízó – cég fogja tudni a fiókjába, nagyjából 2 éven belül a https://www.solarweb.com/ oldalon. Tehát a telepítéstől számított 2 év ismét nem helytálló. A hivatalos információk alapján a gyártótól történő szállítást követő 30 hónapon belül kell ezt megtenni. Érdemes tehát mihamarabb, lehetőleg a kivitelezést követően elvégezni a regisztrációt, nehogy pont lemaradjunk róla egy kicsit tovább a beszerelést váró inverter esetében.

Regisztrációnál viszont két lehetőség közül lehet választani. Egyrészt ott van a már korábban említett 2 + 3 év teljeskörű garancia, melyet a gyártó Fronius Warranty Plus névvel illet.
Másrészt választható az alap anyaggarancia is Fronius Warranty névvel, mely pár apró, mégis fontos dologban eltér az előzőtől. Ebben az esetben ugyan úgy megmarad a teljeskörű garancia a telepítés első két évére, viszont nem 3, hanem további 5 év anyaggaranciával egészül ki azt követően. Ezzel, habár összességében 7 évet érünk el, de a hosszabb idő lemondásokkal is jár. Az inverter garanciális meghibásodása esetében a cserealkatrészt vagy csereinvertert ingyenesen kapja az ügyfél, viszont ennek szállításáért már fizetnie kell. Ez jelenleg ~20€-s tételt jelent. Továbbá a szervizelést végző cég nem kap gyártói jóváírást az elvégzett munkájáért, azt az ügyfélnek kell teljes egészében megfizetnie. Ennek értelmében a kiszállás és munkadíj jogosan kerül az ügyfél felé kiszámlázásra.

Hogy napelemes rendszer tulajdonosaként melyikkel járunk jobban? Ezt a kérdést minden ügyfélnek saját magának kell eldöntenie és ebben a kivitelező cégnek kell segítségére lennie. Érdemes belegondolni például abba, hogy nagyobb ügyfél-telepítői távolság esetén a kiszállásnak is komoly költsége lehet, így ekkor talán nem a legjobb a 2 + 5 éves variáció.

 

Kérje díjmentes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

fronius_10year_warranty.jpg

Természetesen a Fronius is kínál lehetőséget az alap ingyenes garancia további díj ellenében történő kiterjesztésére. Ezt megtehetjük mind a két féle garancia típussal (anyag- vagy teljeskörű garancia) 10, 15 vagy akár 20 évre. Nincs korlátozás nagyobb teljesítményű inverterekre se. Garancia kiterjesztésért forduljon kivitelezőjéhez vagy hivatalos Fronius kereskedőhöz.

Bővebben a Fronius inverterek és kiegészítők garanciális feltételeiről itt olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr814990478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása