Smart Energy Meter (SEM) felhasználási lehetőségek
2018. december 11. írta: Wagner Solar

Smart Energy Meter (SEM) felhasználási lehetőségek

A SEM (Smart Energy Meter) olyan smart, azaz okosrendszer, amelynek felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok.

cyberspace-2784907_1920.jpg

SEM – megoldás a lakossági és ipari problémákra

Egy SolarEdge eszköz a Smart Energy Meterrel együtt egyszerre nyújt megoldást mind a lakossági, mind az ipari méretű rendszerekben felmerülő problémákra azzal, hogy a fogyasztásmérés és ellenőrzés (monitoring) segítségével valós időben ellenőrizhető a termelés és a fogyasztás.

A napelemes termelés éves elszámolása szaldó rendszerrel működik a hálózatból felvett, valamint a hálózatba visszatáplált éves energia-mennyiség különbözete alapján.

A SolarEdge monitoring oldalon ellenőrizhető a pillanatnyi egyenleg, amely épp úgy leolvasható, mint a villanyóránál (az 1.8.0 és a 2.8.0 regiszter érték különbségeként). Vagyis a SEM használatával úgy mérhetjük az áram irányát, nagyságát, és a feszültséget, mint a villanyórával, csak az adatokat immár bárhonnan elérhetjük egy okos telefon és megfelelő internetkapcsolat segítségével.

A SolarEdge monitoring segítségével tehát nyomon követhetjük aktuális egyenlegünket, így azt is látjuk, hogy mennyi plusz, szabadon felhasználható energia áll éppen rendelkezésünkre (pl.: hűtésre vagy medencefűtésre).

A SolarEdge és a StorEdge smart rendszer eszközei várhatóan visszwatt védelemként is felhasználhatóak leszenk majd a közeljövőben.

A piacon jelenleg elérhető visszwatt védelmi rendszerekhez viszonyítottan a SolarEdge SEM rendszer kedvezményesebb áron biztosítja, hogy az adott napelemes rendszer ne termeljen többet, mint az aktuális fogyasztás.

 ke_pernyo_foto_2018-04-28_19_24_50.png

 

A Fronius Smart Meter központi szerepe az áttekinthető és dinamikus fogyasztás-követésben

A Fronius Smart Meter (okos mérő) webfelületéről lekérhető dinamikus fogyasztási adatai segítségével Ön nem csak, hogy áttekinthetően ellenőrizheti otthona energiafogyasztását, de igény szerint optimalizálhatja is saját fogyasztását, valamint rögzítheti háztartásának hálózati terhelését.

A Fronius Smart Meter optimálisan használható a Fronius DataManager 2.0 kiegészítővel rendelkező Fronius Symo Hybrid, Fronius Galvo és Fronius Primo inverterekkel is.

A fogyasztás pontos mérése tehát egyrészt egyszerűsíti a felhasználók életét, másrészt a termelés hatékonyságának maximalizálása mellett segít, hogy Ön mindig célzottan használhassa fel a napelemes rendszere által megtermelt napenergiát.

ke_pernyo_foto_2018-04-28_19_25_59.png

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr213873862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása