Intelligens otthon vezérlése SolarEdge technológiával
2018. április 19. írta: Wagner Solar

Intelligens otthon vezérlése SolarEdge technológiával

Az intelligens otthon, vagyis az intelligens otthon vezérlés már inkább tekinthető a modern kor vezető vívmányának és egyik alap elemének, mint egy luxusotthon egyik kiegészítő luxuseszközének.

smart.JPG

 

Applikáción keresztül is elérhető SolarEdge adat kommunikációs lehetőségek

A SolarEdge egyfajta online monitozást biztosít, melyen át elérhető az egyes napelemek energiahozama, az üzemidő, illetőleg egyéb energiatakarékossági mutatók analízise és követése is.

monitoring-platform-banner-row.jpg

Az aktuális és az előzetes adatok asztali számítógépről, okostelefonról és tabletről egyaránt könnyen lekérhetők egy online felületen keresztül (API). Az egyéni adatlekérés alapján bármikor speciális grafikon (kimutatás) készíthető az egyes modulok valós idejű teljesítményéről. A monitorozás segítségével teljesen átlátható a rendszer működése és teljesítménye, továbbá arra is alkalmas, hogy üzemzavar esetén automatikus hibajelzést küldjön.

A grafikonok későbbi felhasználásra eltárolhatók a központi adatbázisban, valamint lekérhetők és szükség szerint felhasználhatók távoli hibakereséshez is.

Az SolarEdge alkalmas a már meglévő rendszerek (fűtés-, hűtés, energiatermelő eszközök, stb.) kiegészítésére, kontrollálására.  Az Intelligens otthon a gyakorlatban tehát nem más, mint programozott funkciók összessége. 

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

 

 

Intelligens gépészeti vezérlő és szabályozó eszközök

A Modbus TCP és az intelligens RS485

A legtöbb irányítástechnikai megoldásban használatos ipari készülék a Modbus-t (RTU vagy TCP protokollt) használja RS485 alapú kommunikációs, vagy Ethernet közegen.

A protokoll minden esetben master/slave alapú kommunikációt valósít meg, mivel az RS485 soros kommunikációs szabvány több eszköz csatlakoztatását is lehetővé teszi, így az azonos RS485 busz adatvonalon több, szabadon működő és programozható eszköz helyezhető el.

Ebbe a SCADA (supervisory control and data acquisition) rendszerbe az inverter is könnyen beilleszthető, a beérkező real-time ipari adatokat pedig a Modbus TCP protokollal a SCADA rendszer jeleníti meg a vezérlőkezelő számára, legyen szó akár zárlatszámításról, állapotbecslésről, üzembiztonsági analízisről, üzemzavarelhárításhoz szükséges, vagy egyéb pontosító, elemző vizsgálatok elvégzéséről.

turn-on-2917047_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2913848548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása