Miért télen a legjobb napelemes rendszert vásárolni?
2017. január 04. írta: Wagner Solar

Miért télen a legjobb napelemes rendszert vásárolni?

Nos sokan azt gondolják, hogy ráér tavasszal vagy nyáron belevágni a napelemes beruházásba. Ezek a családok sajnos nem is sejtik, hogy ezzel pénzt, energiát és értékes hónapokat veszítenek a termelésben.

Egy napelemes rendszer telepítése nem egy olyan beruházás, amelyet ha hétfőn kitalálunk, pénteken már termeli is nekünk az energiát.

napelemes_beruhazas_telen.jpg

Az igazság az, hogy az elhatározás után, ha már kiválasztottuk is a céget, amellyel a kivitelezést meg szeretnénk valósítani, még egy hosszú folyamat áll előttünk.

A rendszer tervezése és a helyszíni felmérés elengedhetetlen egy ilyen jellegű beruházásnál, ami szerencsére néhány nap alatt lezongorázható.

A hosszabb idő az ügyintézés, ugyanis a hálózatra kapcsolt napelemes rendszernél egy engedélyeztetési folyamatot kell végigcsinálni az áramszolgáltatóval. Ez körülbelül 3 hónapot vesz igénybe.

Maga a kivitelezés, amennyiben megfelelő csapat végzi a munkát és a körülmények is engedik, egy átlagos családi házon (körülbelül 20-30 napelem) 1 nap alatt megvalósítható. 

A szerelést követően küldjük el az áramszolgáltatónak a készre jelentést, és ezt követően cseréli ki a szolgáltató a villanyórát egy ad-vesz mérőre. Vagyis ekkor mondhatjuk azt, hogy a napelemes rendszerünk megkezdte működését.

Tehát ha rendelkezünk a beruházáshoz szükséges anyagi forrással, és januárban megkötjük a szerződést a napelemes rendszerre, április környékén fogja elkezdeni a rendszer az áramtermelést. Vagyis a tavaszi- nyári időszakban, amikor a legtöbb a napsütéses órák száma, termelhetjük az ingyenes energiát.

Napelemes áramtermelés havi lebontásban a Wagner Solar irodaházában

wagner_napelem_termeles.png

Amennyiben finanszírozási megoldásra van szükség, ez a 3 hónap körülbelül 4 hónapra tolódhat, de még így is időben lehetünk, hogy ne csússzunk le a nyári napsütésről.

Ezzel ellentétben egy nyáron vásárolt napelemes rendszer akkor kezd majd el termelni, amikor jön a felhősebb, hidegebb időszak és a rendszer termelése nagymértékben csökken a nyárihoz képest.

A kis logikai játékunktól függetlenül a jó hír az, hogy az éves elszámolásnak köszönhetően a megtermelt energia nem vész kárba és a lényeg, hogy elkezdjen termelni a rendszer.

Kérje napelemes ajánlatunkat most!

ajanlatkeres.png

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1912096899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása