30% állami támogatás napelemre
2016. június 08. írta: Wagner Solar

30% állami támogatás napelemre

Sokan szeretnének napelemes rendszert, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának. Az augusztus 15-től induló lakossági pályázat nagy port kavart, de a szigorú feltételek végett sokan elestek a lehetőségtől. Szerencsére van más megoldás is.

Nem érdemes feladni a napelemes rendszer megvalósítását, mert létezik más lehetőség is. 30% állami támogatás hívható le akár napelemes rendszerre is a lakástakarék pénztár segítségével.

Annak is tökéletes megoldás, akinek megvan a beruházás összege, de az is igénybe veheti, akinek még hiányzik egy bizonyos összeg.

És hogy miért éri meg beruházni?

 

Egy napelemes rendszerrel 0 Ft-ra csökkentheti villanyszámláját, akár egy életre, növeli az ingatlan értékét. Arról nem is beszélve, hogy óvja környezetét, hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és példát mutat környezetének, illetve a jövő generációjának.

0_ft-os_villanyszamla.jpg

Opciók a beruházásra

 

  1. Napelemes beruházás önerő nélkül

A lakástakarék pénztárakon keresztül felvehető egy olyan hitel, ami sokkal kedvezőbb konstrukciókat kínál, mint egy banki hitel. Így annak is van lehetősége, hogy megvalósítsa álmai rendszerét, akinek nincs meg hozzá a tőkéje. A 30%-os támogatásnak köszönhetően a kamatot majdnem hogy elfelejthetjük, így gyakorlatilag részletfizetésre kapjuk meg a várva várt napelemes rendszert.  Bizonyos esetekben többet is hozhat a betéti kamat és az állami támogatás összesen, mint a hitel teljes THM mértéke.
Beruházását akár megvalósíthatja úgy is, hogy az energiaszámlára költött összeget fizeti be törlesztő részletként és néhány év után az energiahatékony és környezetbarát eszköz az Ön tulajdonába kerül, mely további évtizedeken keresztül termeli Önnek ingyenesen az energiát.

 

  1. Napelemes beruházás forrás kiegészítéssel

Amennyiben a beruházásra fordítandó összegnek csak egy része áll rendelkezésére, a fennmaradó összegre lehet választani egy lakástakarékos hitelkonstrukciót, aminél szintén visszaigényelhető a 30%. Így nem kell tovább spórolni, hanem azonnal bele vághat a megvalósításba.

 

  1. Napelemes beruházás önerőből, 30% támogatással

Ha megvan a beruházás teljes összege, de nem szeretné elkölteni megtakarításait, akkor is ideális megoldás a lakástakarék pénztár, hiszen ezzel a megoldással csak apránként fizetjük ki az összeget és még támogatást is kapunk a beruházásra.
Ezt a konstrukciót választhatja az is, akinek már van lakástakarék pénztára és az is, akinek még nincs, tehát csak a beruházás előtt köti meg.

 30_allami_tamogatas.jpg

Összegezve milyen előnyei vannak a fenti pénzügyi konstrukciónak?

 

  • 30%-os állami támogatáshoz juthat, személyenként évente maximum 72.000 Ft értékben. (példa: 2 fő esetén 8 éves szerződéssekkel havi 40.000 Ft-os megtakarítás mellé kb. 1,15 millió Ft állami támogatás jár)
  • A családon belüli megtakarításokat össze is vonhatja, így az éves maximum 72.000 Ft/fős állami támogatás megtöbbszörözhető.
  • A rendszer azonnal elkezd termelni, így a megtakarítás már akkor jelentkezik, amikor még nem is fizette ki a teljes összeget.
  • Részletekben fizethet, egy előre meghatározott összeget, így nem terheli meg egy egyszeri kiadással a családi kasszát.
  • Az előfinanszírozási lehetőségnek köszönhetően, akár kezdő tőke nélkül is néhány hónapon belül megvalósíthatja álmai rendszerét.
  • Az állami támogatásnak köszönhetően nem kell a magas előfinanszírozási kamatokkal számolni, hiszen a támogatás összege fedezi a kamat költségét, bizonyos esetekben még többet is hoz a konyhára, mint a hitel THM mértéke.
  • A lakástakarék kasszával összespórolt pénzt befektetheti egy olyan rendszerbe, mely ezután akár egy életen át termeli ingyenesen az energiát.
  • Megbízhat benne, hiszen törvény által szabályozott, a kamat forint alapú, előre meghatározott és fix.
  • Tapasztalt munkatársaink hatékonyan segítik Önt a pénzügyi támogatás elnyerésében és a rendszer megvalósításban.

 

Fontos!

A tájékoztatás nem teljes körű, ezért – amennyiben felkeltettük érdeklődését – a termékek, szolgáltatások részletes feltételeiről, valamint további részletes információkért kérjük tájékozódjon a Lakástakarékokkal foglalkozó pénzügyi szakértőknél vagy keressen fel bennünket az info@wagnersolar.hu email címen, hogy ajánljunk Önnek pénzügyi partnereket. Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek!


A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr278790034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla Vincze 2018.02.13. 08:37:04

Állami támogatással érdekelne napelem rendszer kiépítése!

Wagner Solar 2018.02.13. 10:12:49

Kedves Béla,

Köszönjük az érdeklődését!

Ha az Ön számára is megfelelő, akkor szívesen felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen kedves elérhetőségét elküldeni az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címre és szakértő kollégánk elkészíti a napelemes rendszer előzetes árajánlatát és segítséget nyújt az állami támogatással kapcsolatban.

Napfényes üdvözlettel,
Wagner Solar Hungária Kft.
süti beállítások módosítása