Lakossági pályázat napelemre
2016. április 16. írta: Wagner Solar

Lakossági pályázat napelemre

Az Otthon Melege Program keretein belül napelem rendszerre is pályázhatnak azok, akik megfelelnek a feltételeknek.

A napelemes rendszer mellett a megújuló energiaforrások kategóriában pályázni lehet napkollektorra és biomasszára is. Ezen felül az állam támogatja a nyílászárócserét, az ablakcserét és a fűtéskorszerűsítést.

Keretösszeg: 5 milliárd Ft

A pályázat megnyitása: 2016 július 1.

 

Feltételek:

„Támogatást kizárólag hagyományos technológiával, 1996 előtt épült, és 1995. december
31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött
alapterülettel rendelkező, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a
pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására
lehet igénybe venni.”

 

napelem_palyazat_2016.jpg

 

A vissza nem térítendő támogatás mértéke:

"A vissza nem térítendő támogatás mértéke és aránya: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházás megvalósításával elérhető, energetikai tanúsítvánnyal igazolt CO2 megtakarítás alapján minden megtakarítható CO2 kg/év egységre 900,- Ft támogatás igényelhető. A támogatás maximális intenzitása a megvalósítandó fejlesztés komplexitásától függően eltérő, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését.

A maximális támogatás mértéke az elszámolható költségek - 55 %-a, de maximum 2.500.000,- Ft azaz kétmillió-ötszázezer forint, amennyiben a pályázó a hőszigeteléssel egyidejűleg egy további energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;

50 %-a, de maximum 2.000.000,- Ft azaz kétmillió forint, amennyiben a pályázó hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;

45 %-a, de maximum 1.500.000,- Ft azaz egymillió-ötszázezer forint, amennyiben a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;

40 %-a, de maximum 1.250.000,- Ft azaz egymillió-kettőszázötvenezer forint, amennyiben a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg a beruházás keretében."

 

Segíthetünk?

Több éves tapasztalatunk szerint az 5 milliárdos keret néhány óra alatt kimerül majd. Várhatóan a feltöltéshez szükséges online felület be fog fagyni, így igen nehéz lesz a pályázatokat leadni. Érdemes megpróbálni, de sokakat fog csalódás érni.

Amennyiben Ön megfelel a feltételeknek és napelem rendszerre pályázna, segíthetünk Önnek! Kérem, írjon nekünk az orsolya.beleznai@wagnersolar.hu e-mail címre és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 

Információ forrása

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr458629926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása