Tesztek és minősítések
2015. december 24. írta: WSH

Tesztek és minősítések

A megbízható napelemes rendszerek

Ha egy termék megvásárlásán gondolkozunk, akkor igen sokat számíthat egy-egy pozitív vélemény, ajánlás vagy tanúsítvány. Ha mobiltelefont szeretnénk, akkor általában felkeressük az interneten elérhető termékteszteket. Ha hűtőgépet vásárolunk, akkor megvizsgáljuk a különböző értékeléseket. És ez bizony nincs másképp a napelemekkel sem. 

11043849_m.jpg

A napelemek képesek az napsugárzást villamos árammá alakítani. Ehhez azonban a megfelelő technológiára van szükség, amit az évek során egyre tökéletesebbre fejlesztettek a szakemberek. Ennek köszönhető, hogy ma már rendkívüli rendszert szereltethetünk fel, amelynek köszönhetően nem lesz többé szükség a villanyszámlák fizetésére.

Már ha a megfelelő minőség mellett döntünk!

Ugyanis természetesen a piacon megtalálhatjuk a gyengébb és a jobb teljesítményű napelemeket egyaránt. Éppen ezért, általában nem éri meg a legolcsóbb megoldás mellett dönteni, hiszen így a később felmerülő problémák kijavítása még nagyobb összeget eredményezhet. Sok gyártó csak TÜV minősítéssel rendelkezik. 

De mégis honnan tudhatjuk, hogy melyiket válasszuk?

Napelem és napelem között rengeteg különbség van. Ezeket az eltéréseket legegyszerűbben a különböző tesztekkel lehet alátámasztani. Éppen ezért, a minőségi gyártók ma már megannyi ellenőrzést hajtanak végre az elkészült modulokon. Ennek során szinte minden apró részletet megvizsgálnak, hiszen így akarják biztosítani a megfelelő minőséget. Azok a gyártók, akik időt, pénzt és energiát fektetnek a tesztek elvégzésére és a minősítések megszerzésére, minőségben is magasabb kategóriát képviselnek.

És mindezt az egyes minősítésekkel támasztják alá.

Ha a megfelelő napelem után kutatunk, akkor mindenképp vizsgáljuk meg az adott gyártó minősítéseit. Természetesen minél több pozitív véleményt találunk, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy megbízható helyről vásárolunk. Ezek a terméktanúsítványok biztosítanak minket afelől, hogy jó minőségű terméket kapunk, ami nemcsak remek teljesítményt nyújt, de biztonságos és hosszú éveken keresztül marad megbízható. 

A napelemek vásárlásakor, akárcsak bármilyen műszaki cikk esetében, mindenképp érdemes leellenőrizni a különböző minősítéseket. Így ismerhetjük meg legjobban a modulok tulajdonságait, és természetesen megbizonyosodhatunk a minőségéről is. 

A Németországban gyártott SolarWatt napelemek például az alábbi tanúsítványokkal rendelkeznek:

  • Megfelelőségi nyilatkozat
  • TÜV
  • MCS BBA
  • Laboratóriumi vizsgálatok és igazolások (SGS Germany GmbH)
  • ISO 14001:2004
  • ISO 9001:2008
  • BS OHSAS 18001:2007

A garancia se egy elhanyagolandó kérdéskör. A legjobb minőségű napelemekhez a gyártó is több év garanciát vállal. Például a SolarWatt üveg-üveg napelemekhez a gyártó 30 év termékgaranciát és 5 év teljes körű biztosítást kínál. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem.blog.hu/api/trackback/id/tr178186748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása